Разликата помеѓу кашмир и волна и нивните производи

Кашмирот и волната се вообичаени материјали за топлинска изолација, кои имаат свои карактеристики во однос на топлинската изолација.Следното ќе го спореди задржувањето на топлината на кашмирот и волната:

Волна-Џамавар


Кашмирот има повисок степен на задржување на топлина
Кашмирот се вади од долниот слој на козите или овците од фина волна и има многу добар ефект на топлинска изолација.Спротивно на тоа, волната е релативно груба и има големи празнини помеѓу влакната, што резултира со релативно слабо задржување на топлината.

Кашмирот е полесен и помек
Кашмирот е полесен, помек и поудобен за носење од волната.Спротивно на тоа, волната може да се чувствува малку груба кога се носи.

Цената на кашмирот е повисока
Поради големата тешкотија при собирањето на кашмирот и ограниченото количество на подвлакно по коза или фина волна овца, цената на кашмирот е висока.Спротивно на тоа, цената на волната е релативно ниска.

Волната е посоодветна за правење секојдневна облека
Поради релативно ниската цена на волната, како и нејзината издржливост и леснотија на нега, таа е погодна за изработка на секојдневна облека.Спротивно на тоа, кашмирот има повисока цена и е посоодветен за правење топла облека и додатоци од високата класа.


Време на објавување: Мар-20-2023
на